Den russiske kostumer: En mangeårig historie

Kostume refererer til den karakteristiske stil dressing eller personlige tøj af en person eller gruppe, der afspejler deres køn, alder eller erhverv. Madame de Scudery, en fransk ordbog, brugte først ordet “kostume” i 1793. Kostume er en billedkunst af en gruppe. Det kan være formelt, uformelt eller begge dele. Du kan finde kostumer til kvinder, mænd og børn. De kan indeholde alle eller nogle af elementerne.

Kostumer kan skræddersys til at opfylde et bestemt behov eller tilfredsstille en trang. I teater, for eksempel, kostumer kan være sort eller hvid, eller en farve-koordineret ensartet. De fleste mennesker, på den anden side, kjole i henhold til deres miljø. Om sommeren vil de bære shorts, T-shirts og sommerkjoler.

Den lange, undertiden med tog, kjoler båret af tegn i amerikanske teaterstykker var et almindeligt syn. Stykkets omgivelser og de lange kjoler var afgørende, da de etablerede bærerens karakter. Blackface var en populær måde at opnå dramatiske effekter med mørk eller sort hud. For autenticitet og indstilling af scenen, manuskriptforfattere og scenedesignere påberåbt modeller og frisurer mere end kostumer i de tidlige dage.

K-trinnet, en ny type kostumer, blev introduceret i Rusland i 1960. Det ændrede den måde, folk klæder sig på. To ord, ‘k’ (for karate) og ‘mave’ (for mave), gav anledning til udtrykket. Kostumerne var oprindeligt inspireret af de traditionelle bondepige kostumer. Inspireret af vestlige pop stilarter og senere, karaoke blev en populær form for underholdning i Rusland. Det var snart et populært valg for unge mennesker, da de begyndte at klæde sig i karaoke-inspirerede kostumer.

Populariteten af karaoke sluttede ikke med sin popularitet i teatrene. Karaoke dille blev populariseret af ungdomsgrupper, der ville samles i parker eller andre udendørs steder for at nyde musik og hinandens selskab. Som tiden gik, blev cheerleader kostumer og fodbolduniformer erstattet af mere afslappet tøj. Disse kostumer blev ikke kun vedtaget af de unge, men også af de ældre generationer. Mange af de berømte russiske skuespillerinder og skuespillere, der gjorde det til Hollywood havde en affinitet for kostumer båret af deres forgængere i teater.

Men mode for kostumer i Rusland ændret sig over tid. En af grundene er, at populariteten af ekstravagante kostumer under Catherine den Stores regeringstid er faldet siden hendes død. Smagen for dyrt tøj faldt også med moderniseringen i det russiske samfund. Populariteten af kostumer i intelligentsia viser dog, at det ikke er umuligt for de rige og magtfulde til at bære elegante kostumer som set i teatret forestillinger.

Navigation