Semesterstart – har du styr på det hele?

Som ny universitetsstuderende kan det være forvirrende at finde rundt i alle de ting, du har behov for. Især hvis du også lige er flyttet hjemmefra og ikke rigtigt ved, hvordan tingene fungerer i dine nye omgivelser. Her er nogle råd, der ofte florerer mellem de studerende på universiteterne.

Glem ikke bøgerne

En ting, mange glemmer, når de skal regne deres budget ud for den første måned af hvert semester, er bøgerne. Som mange universitetsstuderende sikkert vil kunne fortælle dig, er det ikke helt billigt at klare sig gennem uddannelsen. På flere af uddannelserne oplever de studerende, at man hurtigt kan komme af med omkring 1000 kroner hvert semester, og hvis du glemmer at tælle disse penge med i dit budget, kan du hurtigt blive negativt overrasket.

Mangler du penge til bøgerne, kan du overveje et kviklån: https://kviklanet.dk.

En anden mulighed er at købe bøgerne brugt. Hvis du gør det, skal du være opmærksom på, at det skal være den rigtige udgave, du får fat i, og at den udgave, der er sat til salg, stadig kan bruges. Nogle gange bliver der ændret meget i bøgerne fra 1. udgivelse til 2. udgivelse, og derfor kan det være en god ide at spørge en, der har den 2. udgave og sammenligne de to.

Har du overvejet fagforening og a-kasse?

Mange unge ved ikke ret meget om fagforeninger og a-kasser, og det giver vel god nok mening, for er det ikke noget, man først skal bruge, når man er færdig med sin uddannelse og skal ud på arbejdsmarkedet? Svaret her vil typisk være nej. Alle a-kasser er faktisk gratis at være med i for studerende under 30, og så skal de ofte hjælpe dig med ting som jobsøgning og andre ting. En anden ting, der er praktisk ved a-kasserne er, at du kan få dagpenge fra dag ét, når du er færdig med din uddannelse, hvis du har været medlem i mere end et år.

Fagforeningerne koster penge at være del af – selv som studerende, men ofte er prisen meget lav, og så får du en masse hjælp til jobsøgning.

Navigation