Stop gæld Collectors

Kan du stoppe gæld samlere? . . . Jo bedre du kan

Du kan stoppe gæld samlere under loven, som Fair gæld Collection Practices Act. Hvis du bruger kreditkort, skylder penge på et personligt lån, eller betaler på et hjem realkreditlån, er du en “skyldneren”.

Hvis du falder bagud i tilbagebetale dine kreditorer, eller en fejl er foretaget på dine konti, kan du blive kontaktet af en “gæld collector.” Du skal vide, at i enten situation, Fair gæld Collection Practices Act kræver, at gæld samlere behandle dig temmelig og forbyder visse metoder til inkasso. Naturligvis slette loven ikke nogen legitim gæld du skylder.

Hvad gæld er omfattet?

Personlige, familie og husholdningernes gæld er omfattet af loven. Dette omfatter penge skyldte for køb af en bil, lægehjælp eller gratis konti.

Der er en gæld collector?

En gæld collector er enhver person, der regelmæssigt indsamler gæld til andre. Dette omfatter advokater, der indsamler gæld på en regelmæssig basis.

Hvordan kan en gæld collector kontakte dig?

En opkøber kan kontakte dig personligt, pr. mail, telefon, telegram eller telefax. Dog kan en gæld opkøber ikke kontakte dig på ubekvemme tidspunkter eller steder, såsom før 08: 00 eller efter 9 pm, medmindre du er enig. En gæld opkøber kan også ikke kontakte dig på arbejdspladsen hvis solfangeren ved at din arbejdsgiver misbilliger sådanne kontakter.

Kan du stoppe en gæld collector kontakter dig?

Du kan stoppe en gæld opkøber fra at kontakte dig ved at skrive et brev til opkøber fortælle dem at stoppe. Når solfangeren modtager dit brev, kan de ikke kontakte dig igen undtagen sige der bliver ingen yderligere kontakt eller at meddele dig, at gæld opkøber eller en kreditor har til hensigt at træffe nogle specifikke foranstaltninger. Bemærk dog at sende sådan et brev til en opkøber ikke gøre gæld gå væk hvis du faktisk skylder. Du kan stadig blive sagsøgt af gæld opkøber eller din oprindelige kreditgiver.

Kan en gæld collector kontakte nogen andre om din gæld?

Hvis du har en advokat, skal gæld collector kontakte advokaten, snarere end du. Hvis du ikke har en advokat, kan en opkøber kontakte andre mennesker, men kun til at finde ud af hvor du bor, hvad dit telefonnummer er, og hvor du arbejder. Samlere er normalt forbudt at kontakte sådanne tredjeparter mere end én gang. I de fleste tilfælde, kan Samleren ikke fortælle nogen andre end dig og din advokat at du skylder penge.

Hvad skal gæld opkøberen fortælle dig om gælden?

Senest fem dage efter du er først kontaktede, skal Samleren sende dig en skriftlig meddelelse fortæller dig, hvor mange penge du skylder; navnet på den kreditor, som du skylder pengene; og hvilke skridt at tage, hvis du mener du skylder ikke pengene.

Fortsat en gæld opkøber kan kontakte dig, hvis du mener, at du ikke skylder penge?

En opkøber kan ikke kontakte dig hvis inden for 30 dage efter du har modtaget den skriftlige meddelelse, du sender til inkasso et brev hvori du ikke skylder penge. Dog kan en opkøber forny samling aktiviteter, hvis du er sendt bevis for gælden, som en kopi af en regning for det skyldige beløb.

Hvilke typer af gæld samling praksis er forbudt?

Chikane. Gæld samlere kan ikke chikanere, undertrykke eller misbruge dig eller tredjemand de kontakter.

For eksempel, kan gæld samlere ikke:

bruge trusler om vold eller skade;

offentliggøre en liste over de forbrugere, der nægter at betale deres gæld (undtagen i en kredit bureau);

bruge uanstændigt eller krænkende sprog; eller

gentagne gange brug telefonen til at genere nogen.

Falske erklæringer. Gæld samlere kan ikke bruge falske eller misledende erklæringer ved indsamling af en gæld. For eksempel, kan gæld samlere ikke:

falsk antyde, at de er advokater eller repræsentanter for regeringen;

falsk antyde at du har begået en forbrydelse;

fejlagtigt repræsentere at de opererer eller arbejder for en kredit bureau;

urigtige oplysninger om mængden af din gæld;

Angiv, at papirer bliver sendt til dig er retlige former, når de ikke; eller

Angiv, at papirerne bliver sendt til dig ikke er juridiske former, når de er.

Gæld samlere kan også ikke, at:

du vil blive arresteret, hvis du ikke betaler din gæld;

de vil gribe, pynt, vedhæfte, eller sælge din ejendom eller løn, medmindre den inkasso eller kreditor har til hensigt at gøre det, og det er lovligt at gøre det; eller

handlinger, som en retssag, vil blive taget mod dig, når ikke træffes sådanne foranstaltninger, lovligt kan blive, eller når de ikke har til hensigt at træffe sådanne foranstaltninger.

Gæld samlere kan ikke:

give falske kredit-oplysninger om dig til nogen, herunder en kredit bureau;

sende dig noget, der ligner et officielt dokument fra en domstol eller regering agentur, når det ikke; eller

bruge en falsk navn.

Urimelig praksis.

Gæld samlere kan ikke deltage i illoyal praksis, når de forsøger at indsamle en gæld. For eksempel, kan samlere ikke:

indsamle ethvert beløb, der er større end din gæld, medmindre din statens lovgivning tillader en sådan afgift;

deponere en post-dateret check for tidligt;

bruge bedrag for at gøre du accepterer indsamle opkald eller betale for telegrammer;

tage eller truer med at tage din ejendom, medmindre dette kan gøres lovligt; eller

kontakte dig pr. postkort.

Hvilken kontrol har du over betaling af gæld?

Hvis du skylder mere end én, skal enhver betaling du gøre anvendes til den gæld, du angiver. En gæld opkøber kan ikke udligne en betaling til gæld, du tror, du ikke skylder.

Hvad kan du gøre, hvis du mener, at en gæld collector overtrådt loven?

Du har ret til at sagsøge en samler i en stat eller føderale domstol inden et år fra datoen for loven blev overtrådt. Hvis du vinder, kan du gendanne penge for de skader, du lidt plus et ekstra beløb op til $1.000. Sagsomkostninger og advokathonorarer kan også inddrives. En gruppe af mennesker kan også sagsøge en gæld collector og inddrive penge for skader op til $500.000 eller én procent af collector’s net værd, hvis det er mindre.

Hvor kan du rapportere en gæld collector for en påstået overtrædelse?

Rapportere problemer du har med en gæld opkøber til din tilstand Attorney General’s office og Federal Trade Commission. Mange lande har deres egen gæld samling love, og din Attorney General’s office kan hjælpe dig med at afgøre dine rettigheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Navigation