Er du en medarbejder eller iværksætter?

Jeg stødte på den under historie, og jeg kunne ikke hjælpe, men tror, men at dele dette med alle. Du kan finde denne historie ganske interessant. Det er tilpasset fra en audio segment af Robert Kiyosaki, bedst sælgende forfatter til “Rich Dad, Poor Dad”

En fjeder løber tør

Historien er fortalt af en fjeder, der løb tør i en lille bjergby. Lederne samledes for at bestemme, hvordan de vil levere landsby med rent vand. Der var en anden foråret og reservoir omkring en mile væk men var for langt for landsbyboere til at rejse.

En af mændene meldte sig frivilligt til at løse problemet med transporterer vand ind i landsbyen, selv hver morgen til en fast betaling. Da behovet for vand var klart, lederne enige om at tilbuddet og fastsættes en fair pris for hver spand vand leveret.

Tidligt næste morgen “spand carrier” rejste sig og begyndte at transportere vand. Det var hårdt arbejde, men han var tilfreds med den umiddelbare løn for sin indsats. Han vågnede hver dag og skyndsomt transporteres vand. Jo mere leverede han, jo højere løn.

Som tiden gik, begyndte han at tror, at der skulle være en bedre måde. Så, han designede spande, der kunne holde mere vand og var lettere at bære. Han købte bedre sko og opdagede en hurtigere rute mellem reservoiret og landsbyen.

Problemet var, trods alle hans forbedringer, spand carrier havde stadig at komme op hver dag til at transportere vand.

En bedre løsning?

Nogen tid senere, kom en anden villager frem med et tilbud om at levere vand. Han planlagde at bygge en rørledning fra reservoiret til landsbyen.

Lederne var skeptisk, men til sidst aftalte til konkurrerende planen, især da det nye forslag vil koste landsbyboerne mindre for den samme mængde vand. Så, mens spand Flyselskabet fortsatte sin daglige rutine, den anden mand begyndte at arbejde på rørledningen.

Gravning var kedelig gennem forræderiske bjergterræn. De nødvendige værktøjer og materialer viste sig bekostelig, men han fortsatte sit arbejde flittigt i mange måneder.

Endelig, “rørledningen builder” installeret det sidste stykke rør og åbnes festivitas ventilen, mens en menneskemængde samledes. Alle jublede da de så rent vand flow i landsbyen cisterne.

Hvordan tingene ændret sig!

Den følgende dag de to mænd verdener ændret sig dramatisk.

Spand carrier måtte sænke sine priser betydeligt til temain konkurrencedygtige. Han arbejdede hårdere og endnu ikke fundet sig selv bekymre sig om at miste sit job.

Pipeline builder, begyndte dog nyder frugten af hans arbejdskraft. Han standsede i orden lange dage og begyndte at nyde indkomsten sin venture genereret. Han fandt den rørledning, der kræves minimal vedligeholdelse, så han var fri til at tilbringe sine dage fiskeri bjerg vandløb og nyder tiden med sine børn.

År senere

Mange år senere, efter at begge mænd var døde, rørledningen var stadig en integreret del af landsbyens liv og pipeline builder børn fortsat at nyde godt af en fars iværksætterånd.

Bemærkninger…

Spand luftfartsselskab

Beskrivelse/kontrol: Medarbejder – har et job

Indkomst Type: Lineære indkomst

Indsats: konstant

Konsekvenser tid fattigdom

Belønning: Øjeblikkelig tilfredsstillelse (lønseddel)

Eksempler: Bygningsarbejder, sekretær, læge, advokat, osv.

Pipeline Builder

Beskrivelse/kontrol: Iværksætter – ejer et system

Indkomst Type: Restindkomst

Indsats: Intensiv tidligt med minimal senere

Konsekvenser: Tiden fri

Belønning: Forsinket tilfredsstillelse (gebyrer for service eller royalties)

Eksempler: Forfatter, opfinder, kunstner, musiker, virksomhedsejer, iværksætter, osv.

Overveje at bygge en rørledning…

Det er ligegyldigt, hvordan effektiv du er på “transporterer vand” (dit job). Eller betyder det noget størrelsen af din lønseddel. Gå på arbejde i morgen, vil i næste uge og ti år fra nu stadig være forudsætningen for at indsamle en lønseddel… kun en lønseddel.

Jeg håber alle har nydt denne historie. Det gør helt sikkert sind tænke over hvordan vi nærmer os vores indkomst nu-en-dage. Vi har bestemt betydeligt antal valgmuligheder og teknologien, der giver os mulighed for fleksibilitet til at blive iværksættere fra komfort i vores hjem.

Tak for din tid og kom og vær kunst eventyr på

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Navigation